Autor:
Erakogu

Edvitar Leibur 85

4. septembril sai emeriitprofessor Edvitar Leibur 85-aastaseks.

Image
Edvitar Leibur

Emeriitprofessor Edvitar Leiburi teadlas- ja õppejõukarjäär sai alguse 1973. aastal, mil ta kaitses Riia Meditsiiniinstituudis meditsiiniteaduste kandidaadi kraadi. 1975. aastal asus ta tööle Tartu Riikliku Ülikooli arstiteaduskonna stomatoloogia osakonnas. Aastal 1987 kaitses ta meditsiiniteaduste doktorikraadi I. Pavlovi nimelises Leningradi I Meditsiiniinstituudis ja 1988. aastal valiti ta professoriks.

Edvitar Leibur on olnud arstiteaduskonna teadusprodekaan (1987–1991) ja õppeprodekaan (1992–1994) ning Tartu Ülikooli stomatoloogia kliiniku juhataja (1992–2003). Alates 2003. aastast annab ta emeriitprofessorina loenguid suu- ja näolõulaluu kirurgia teemal ning osaleb mitmes teadusprojektis.

Leiburi juhendamisel on kaitstud kuus doktoritööd ja tema sulest on ilmunud üle 160 trükise. Tema artikleid on tsiteeritud 1189 korral ja tema h-indeks on 17.

Teadustöö olulisemad suunad on põletikumediaatorite ja tsütokiinide osatähtsus parodontiidi ja alalõualiigese haiguste patogeneesis; alveolaarluu reparatiivse regeneratsiooni ja osseointegratsiooni hindamine parodontoloogias; oklusaalsete faktorite ja funktsionaalse ülekoormuse seos temporomandibulaarliigese düsfunktsiooniga jt.

Professor Edvitar Leibur on aktiivselt osalenud nii Eesti kui ka rahvusvaheliste organisatsioonide tegevuses ning olnud ajakirjade Oral Surgery and Diagnosis, British Journal of Oral ja Maxillofacial Surgery, Journal of Cranio-Maxillofacial Surgery ja Stomatologija. Baltic Dental and Maxillofacial Journal kolleegiumiliige.

Tema suur töövõime, oskus luua ideid, võime algatada uusi ja innustavaid projekte ning panna kokku head meeskonda on olnud eeskujuks kõigile kolleegidele. 

Soovime emeriitprofessor Edvitar Leiburile jätkuvat energilisust, tugevat tervist ja palju õnne!

 

Kolleegid hambaarstiteaduse instituudist

Lisa kommentaar